Bisküvili Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi

11:26

Malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi (1 paketi kakaolu 1 paket sade)

Tavukgöğsü için 

  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı
İlk olarak tereyağını tencereye alarak eritin.
Eriyen yağa un ekleyerek 2-3 dakika kadar kavurun.
Ardından üzerine şeker ilave ederek karıştırın.
Sütü yavaş yavaş tencereye ekleyerek hızlıca çırpın.(Topraklanmaması için)
Muhallebiyi koyulaşıp göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirin.
Ocaktan alınan muhallebiyi ara ara karıştırarak ilk sıcağının çıkmasını bekleyin.
Üzerine vanilya ekleyerek mikser ile 1-2 dakika çırpın.
28 cm'lik kare borcamın tabanını sade bisküvi ile kapatın.
Bisküvinin üzerini 1 kat muhallebi ile kapatın.
Daha sonra 1 kat kakaolu bisküvi dizin.
Kakaolu bisküvinin üzerini de muhallebi ile kaplayın.
Son olarak 1 sıra daha kakaolu bisküvi dizerek kalan tüm muhallebiyi bisküvinin üzerinde gezdirin.
Üzerini güzelce düzelttikten sonra soğumaya bırakın.
Tatlınızın üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Tatlınız oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırarak 2 saat kadar dinlendirin.
Daha sonra tatlıyı servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.



Yazar:

Benzer İçerik

İleri
« İlk
İleri
Son »