Sütlü Kabak Çorbası

05:05


Malzemeler


  • 2,5 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı su
  • 2 adet ufak kabak
  • Tuz ve karabiber
  • Yarım tavuk bulyon(kullanmak isterseniz.)
  • Dereotu
  • Bir yemek kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı un


Hazırlanışı

Tencerenize margarin ve ununuzu alıp pembeleşene kadar kavurun.
Üzerine su ve süt ilave edin ve karıştırın.
Bir taraftan da kabuklarını kazıdığımız kabakları ufak küpler halinde doğrayıp tencereye ilave edin.
Yaklaşık 10 dakika kabaklar yumuşayana kadar pişirip tuz ve kara biberinizi ayarlayın.(kullanmak isterseniz yarım tavuk bulyon da ekleyebilirsiniz.)
Çorbanız ısındıktan sonra eğer çorba size koyu geldiyse üzerine süt ilave edebilirsiniz.
Altını kapattıktan sonra üzerine ince ince kıydığınız dereotunu ekleyin.
Yaklaşık 10-15 dakika çorbanızı dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Yazar:

Benzer İçerik

İleri
« İlk
İleri
Son »