Köfteli Patlıcan Sarması Tarifi

09:34


Malzemeler
  • 2 büyük bostan patlıcan
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme biber salçası
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz , kimyon , karabiber , kırmızı pulbiber 
Üst kısmı için gerekli malzemeler
  • 3 adet domates
  • 3 adet sivri biber
Sosu için gerekli malzemeler
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
Hazırlanışı
İlk olarak patlıcanları yıkayıp kurutun ve uzunlamasına ince ince dilimleyin.
Üzerlerine acı suyu akması için tuz serpiştirip biraz bekletin.
Daha sonra kağıt havlu ile güzelce kurulayın ve tavaya azar azar sıvı yağ koyarak hafifçe önlü arkalı kızartın.
Kızaran patlıcanları havlu kağıt üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
Kıymayı bir kaba alın.
Ardından soğan ve sarımsağı içine rendeleyin.
Maydanozu incecik kıyın , baharatlar ve salçayla birlikte kıymaya ilave edin.
Tuzunu ayarlayıp iyice yoğurun.
Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle uzunlamasına köfte şekli verip patlıcanlara sarın ve tepsiye dizin.
Üzerine ve aralarına domates ve biber dilimlerini yerleştirip üzerini folyo ile kapatın.
Fırının en yüksek ısısında 30 dakika boyunca pişirin.
Daha sonra fırından çıkarın ve sosunu hazırlayıp üzerine dökün.
Folyosuz bir şekilde tekrar fırına koyun ve yaklaşık 30 dakika kadar fırında 200 derecede pişirmeye devam edin.
Son olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Yazar:

Benzer İçerik

İleri
« İlk
İleri
Son »