Bayatlamayan Poğaça Tarifi

18:13


Malzemeler


  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya veya 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • Yaklaşık 8 su bardağı kadar un


Üzeri için gerekli malzemeler


  • 1 adet yumurta
  • Susam , çörek otu (isteğinize bağlı)


Hazırlanışı

Yoğurma kabınıza ılık suyu dökerek içerisinde maya  ve şekeri eritin.
Ardından 8 su bardağı unun içerisine ılık su , sıvı yağ , yumurta , tuz , yoğurt , tuz ve yumurta ekleyerek hamuru yoğurun.
Hamur iyice yoğrulduktan sonra üzerine temiz bir bez örtün ve yaklaşık yarım saat mayalanması için bekletin.
Daha sonra hamurdan küçük parçalar kopartıp hamurunuzu şekillendirin.(Bu aşamada tezgaha az miktarda un serpebilirsiniz.)
Şekillendirilen parçaları fırın tepsisine dizdikten sonra üzerilerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
İsteğinize göre üzerine çörek otu ya da susam serpin.
Ardından 185 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Yazar:

Benzer İçerik

İleri
« İlk
İleri
Son »