Köfteli Patlıcan Sarması Tarifi

07:13

Malzemeler
  • 2 adet büyük bostan patlıcan
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme biber salçası
  • 1 tutam maydanoz(isteğe bağlı)
  • Tuz,kimyon,karabiber,kırmızı pulbiber
Üst kısmı için
  • 3 adet domates
  • 3 adet sivri biber
Sosu için
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
Hazırlanışı
İlk olarak patlıcanları uzuncasına ince ince dilimleyerek tuzlu suda bekletin ve kurulayın.
Patlıcan dilimlerini az yağda arkalı önlü hafifçe kızartın.
Kızaran patlıcanları havlu kağıt üzerine alarak fazladan yağını süzdürün.
Köftesi için kıymayı bir kaba alın.
Soğan ve  sarımsağı içine rendeleyin,maydanozu incecik kıyın,baharatlar ve salçayla birlikte kıymaya ilave edin.
Ardından tuzunu ayarlayıp iyice yoğurun.
Kızartılmış patlıcanları düz bir zemine koyun.
Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekillendirin ve patlıcanların üzerine yerleştirerek rulo yapın.
Aynı şekilde tüm patlıcanları rulo yaptıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin.
Daha sonra üzerine ve aralarına domates ve biber dilimlerini yerleştirip üzerini folyo ile kapatın.
Üzeri kapatılan yemeğinizi önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 30 dakika dakika pişirin.
Piştikten sonra fırından alınan yemeğin üzerini açarak sosunu hazırlayın ve üzerine dökün.
Yemeğinizi üzeri açık olacak şekilde tekrar fırına koyun.
Yaklaşık 30 dakika kadar bu şekilde pişen yemeğinizi fırından alın.
Yemeğiniz servise hazırdır.
Afiyet olsun.

Yazar:

Benzer İçerik

İleri
« İlk
İleri
Son »