Kesme Muhallebi Tarifi

11:07


Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 9 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi (limon kabuğu rendesi de olabilir)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
Hazırlanışı
Tencereye süt,irmik ve şekerinizi alın.
Muhallebiyi karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
Ocaktan alınan muhallebiye portakal kabuğu rendesi ekleyerek karıştırın.
Son olarak tereyağını ilave edin ve tereyağ eriyinceye kadar karıştırın.
Kek kalıbının içini streç film ile kaplayın.
Kalıba muhallebinin yarısını dökerek yayın.
Kalan muhallebiye kakao ekleyin ve karıştırın.
Kakaolu muhallebiyi de kalıba dökün ve üzerini kaşık yardımıyla düzeltin.
Hazırlanan tatlıyı soğuması için bekletin.
Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırarak 1-2 saat dinlendirin.
Daha sonra tatlıyı kalıptan çıkardıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Yazar:

Benzer İçerik

İleri
« İlk
İleri
Son »