Pofuduk Açma Tarifi

10:19


Malzemeler


  • 1 su bardağı ılık süt (200ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
  • 2 adet yumurta
  • 6,5 yada 7 su bardağı un


Üzerine eklemek için :


  • Yumurta sarısı
  • Oda sıcaklığında yumuşak kıvamlı margarin ya da tereyağı
  • Çörek otu ya da susam


Hazırlanışı

Ilık olan sütü kabın içerisine alın.
Üzerine toz şeker ve mayayı ekleyip maya eriyene kadar karıştırın.(Kullandığınız süt kesinlikle ılık olmalı , sıcak veya soğuk olursa mayalanma gerçekleşmez.)
Ardından üzerine oda ısısında olan maden suyu ve sıvı yağ ekleyip tuzunu , mahlebini , 2 tane yumurtanın sadece akını ekleyip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar un ilavesi yaparak hamuru yoğurun.
Hamurun üzerini bir bezle kapatın ve 1 veya 2 saat mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde mezeler yapıp elinizle tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
Açtığınız bezelerin üzerine biraz margarin sürüp rulo şeklinde katlayıp ters yöne bükerek ucu iki ucunu da birleştirin ve halka şeklini verin.
Şekil verdikten sonra 15-20 dakika tepsi mayası için bekletin.
Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın kabına dizip  üzerine yumurta sarısı sürün ve üzerine kendi isteğinize bağlı susam çörek otu vs. serpiştirin.
Kızarana kadar fırında bekletin.
Piştikten sonra biraz dinlendirip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Yazar:

Benzer İçerik

İleri
« İlk
İleri
Son »