Erişte Çorbası Tarifi

08:13


Malzemeler


  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 litre su (et suyu ile karışık)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz (isterseniz limon suyu da ekleyebilirsiniz.)


Hazırlanışı

Soğanları yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun.
Kavrulan soğanın üzerine unu ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Ardından salçayı da ekleyin ve karıştırarak kavurmaya devam edin.
Daha sonra yavaş yavaş suyunuzu da ekleyin ve sürekli karıştırın.
Son olarak üzerine erişteyi ekleyin ve ara ara karıştırarak pişirin.
Yemeğinizin üzerine nanenizi serptikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Not:
Yemeğinizin içine haşlanmış yeşil mercimek eklerseniz yemeğiniz hem daha vitaminli hem de daha lezzetli olur.

Yazar:

Benzer İçerik

İleri
« İlk
İleri
Son »