Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Tarifi

11:39


Malzemeler


  • 350 gram tel kadayıf
  • 3 yemek kaşığı terayağ
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz


Muhallebi Malzemeleri


  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı (yumurta sarısını sevmiyorsanız eklemeyebilirsiniz.)
  • 1 paket sıvı krema (200 ml)


Hazırlanışı

Tel kadayıfları ince ince kırın.(Kolay kırılabilmesi için yaklaşık 2 saat dondurucuda bekletebilirsiniz.)
Teflon tencere de veya geniş bir teflon tavada tereyağını eritin.
Eriyen tereyağının üzerine toz şekeri ve kadayıfları ekleyerek kadayıflar pembeleşene kadar kavurun.
Üzerine dövülmüş cevizi ekleyin ve 2-3 dakika kadar kavurup ocaktan alın.(Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakmayın , ayrı bir kaba koyun.Eğer tencerede kalsın diyorsanız kızarmaması için karıştırmanız gerek.)

Muhallebi Hazırlanışı:
Krema ve vanilya hariç , diğer tüm muhallebi malzemelerini tencereye alın ve karıştırarak pişirin.
Muhallebi kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 3 dakika daha kaynatın.
Daha sonra ocaktan alın ve 10 veya 15 dakika boyunca soğumaya bırakın.

Ardından vanilyayı ve sıvı kremayı üzerine ekleyin ve mikser yardımı ile pürüzsüz olana kadar(4-5 dakika) çırpın.
Yaklaşık 30 cm'lik bir borcama kızarttığınız kadayıfların yarısını dökün ve borcamın taban kısmına yayın.
Kadayıfların üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve üzerine kadayıfları serin.
Kadayıflı muhallebi tatlınızı soğuyana kadar dışarıda bekletin ve soğuduktan sonra buzdolabına koyup 2 veya 3 saat boyunca bekletin.
Ardından servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Not : 
Tatlınızın kremasının ince olmasını istiyorsanız daha büyük bir dikdörtgen borcam kullanabilirsiniz.
Kalın olmasını istiyorsanız bu tarifte verdiğimiz boyuttaki borcam uygundur.

Yazar:

Benzer İçerik

İleri
« İlk
İleri
Son »