Çikolatalı Cheesecake Tarifi

08:05


Malzemeler

Tabanı İçin Gerekli Malzemeler


  • 2 paket Eti kakaolu bisküvi
  • 80 gram tereyağı


Krema Malzemeleri


  • 500 gram labne peyniri
  • 200 ml. krema
  • 1+1/4 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta(tepeleme değil)
  • 1 paket vanilya(tepeleme değil)


Çikolata Katı İçin Gerekli Malzemeler


  • 200 ml. krema
  • 200 gram bitter çikolata


Hazırlanışı

Tabanı için bisküvileri rondoda ufalayın.
Terayağını eritin ve bisküviler ile karıştırın.
Dikdörtgen veya kare pişirme kabınızın ( yaklaşık 25-30 cm. genişliğinde) tabanına bastırarak yayın.
Toz şekeri , kremayı ve labne peynirinizi bir kaba koyup toz şeker eriyip , karışım kıvam alana kadar çırpın.
Nişastayı , unu ve vanilyayı ekleyip çırpma teli ile karıştırın.
Son olarak yumurtaları da kremaya ekleyin ve azıcık daha karıştırın.
Bisküvi tabanının üzerine döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Krema kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın ve ocaktan alın.
Krema içerisine kırılmış çikolatalar atın ve erimeye başlayınca çırpma teliyle karıştırın.
Oda sıcaklığına gelmiş olan Cheesecake'nizin üzerine dökün.
Buzdolabınızda en az 6 saat boyunca dinlendirin.
Kare veya dikdörtgen şeklinde dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Yazar:

Benzer İçerik

İleri
« İlk
İleri
Son »