Bisküvi Tadında Kurabiye Tarifi

10:19


Malzemeler


  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı şeker (1 su bardağından biraz az)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 3 veya 3,5 su bardağı un
  • Sütlü kuvertür çikolata (benmari usulü eritilmiş)
  • Hindistan cevizi,fındık kırığı,fıstık kırığı vs.

Hazırlanışı

Yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış margarin ya da tereyağı , sıvı yağ , şeker , yumurta , vanilya , kabartma tozu ve yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar hamuru yoğurun.
Hazırlanan hamurdan cevizden biraz küçük olacak şekilde parçaları alın.
Elinizle yuvarlayarak üzerine hafifçe bastırın.
Hazırlanan hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar kurabiyeler beyaz kalacak şekilde pişirin.
Fırından çıkan kurabiyeleri iç sıcağı çıktıktan sonra benmari usulü eritilmiş sütlü çikolataya batırarak isteğe göre hindistan cevizine , fındık kırığına ya da fıstık kırığına bulayın.
Çikolatalar donduktan sonra kurabiyeleriniz servise hazırdır.
Afiyet olsun.

Not : İsterseniz kurabiyelerini buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.Bu sayede uzun süre geçse de kurabiyeleriniz tazeliğini koruyacaktır.

Yazar:

Benzer İçerik

İleri
« İlk
İleri
Son »