Beşamel Soslu Mantarlı Patatesli Oturtma

12:52


Malzemeler

  • 6 veya 7 adet orta boy patates
  • 400 gram kıyma
  • 3 adet iri kuru soğan
  • 400 gram mantar
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Yarım demet maydanoz

Beşamel sosu için gerekli malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için gerekli malzeme

  • Kaşar peyniri

Hazırlanışı

İlk öncelikle soğanları yemeklik şekilde doğrayarak sıvı yağda pembeleşene kadar pişirin.
Ardından kıymayı da ekleyerek onunda rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.
Salçasını ilave edin.
Mantarları temizleyerek iri iri doğrayın ve kıymaya ilave edin.
Mantarlar suyunu alıp tekrar çekene kadar pişirmeye devam edin.
Son olarak maydanozu,tuzu ve karabiberini ilave edip bir iki çevirdikten sonra ocaktan alın.
Patatesleri soyarak fazla kalın olmayacak şekilde dilimleyin.
Fırın tepsisini yağlayarak tabanına bir sıra patates dizin.
Üzerine kıymalı mantarlı harçtan serin ve 1 çay bardağı kadar sıcak su ilave edin.
Tepsinin üzerini folyo ile kapatın.
200 derece fırında yarım saat pişirin.(Patatesler kalınsa pişme süresi uzayabilir.)

Beşamel Sos Hazırlanışı

Tereyağını eritin ve içine unu ekleyip hafif kavurun.(Rengi dönmeyecek şekilde.)
Ardından süt ve tuzu ilave edip hızlıca karıştırın ve 2 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın.
Hazırladığınız beşamel sosu pişen yemeğin üzerini kapatacak şekilde sürüp 15 dakika kadar tekrar fırına sürün.
Son olarak kaşar peyniri rendesini serperek peynirler eriyip hafif kızarıncaya kadar tekrar fırına verin.
Eğer isterseniz yanında pilav ve ayranla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Not : Başemal sosu patatesler 30 dakika piştikten sonra folyoyu çıkarıp sürün , hemen sürülürse patatesler pişmeyebilir.

Yazar:

Benzer İçerik

İleri
« İlk
İleri
Son »