Frambuazlı Kek Tarifi

09:30


Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 200 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 250 veya 300 gram frambuaz (vişne ya da böğürtlen de olabilir.)

Hazırlanışı

İlk olarak yumurta ve şekeri çırpma kabına alarak köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
Üzerine yoğurt ve eritilmiş soğuk tereyağı ekleyerek tekrar çırpın.
Vanilya,kabartma tozu ve un ekleyerek kek hamurunu hazırlayın.
Fırın kabını yağlayarak kek hamurunu üzerine boşaltın.(Hamurun biraz koyuca olması sizi korkutmasın.)
Hamurun üzerini güzelce düzeltin.
Frambuazları kekin üzerine gelişi güzel yerleştirin ve hafifçe bastırın.(İsterseniz frambuaz yerine vişne veya böğürtlende kullanabilirsiniz)
Kekinizi 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika boyunca pişirin.
İlk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Yazar:

Benzer İçerik

İleri
« İlk
İleri
Son »