Mozaik Pasta Tarifi

09:10

Malzemeler

  • 300 gram petibör bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ veya margarin
  • 1 su bardağı ceviz veya fındık (isteğe bağlı)

Hazırlanışı

Mozaik pasta için öncelikle bisküvileri kırın.(Fazla ufalamadan)
Margarini veya tereyağını bir tavada eritin.
Eriyen yağı,sütü,şekeri kısacası diğer tüm malzemeleri bisküvilerin üzerine ekleyin.
İsteğe göre ceviz ve fındıkta ekleyebilirsiniz.
Ardından iyice karıştırın.
Karışımı streç folyo arasına boşaltarak elinizle rulo şekli verin veya uzun ince kabınız varsa karışımı onun içine de yerleştirebilirsiniz. (Daha iyi şekil alır.)
Servis etmeden önce 2-3 saat buzlukta dinlenmeye bırakın.
Daha sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Yazar:

Benzer İçerik

İleri
« İlk
İleri
Son »