Ispanaklı Kek Tarifi

07:06


Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış ve püre edilmiş ıspanak (sadece yaprakları olacak şekilde)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un (1 su bardağı + 1/4 su bardağı)

Hazırlanışı

Öncelikle yumurtalar ve şekeri güzelce çırpın.
Ardından diğer malzemeleri de sırasıyla ekleyin.
En son püre halindeki ıspanağı da ilave ederek kek hamurunu hazırlayın.
Kekinizi 170 derece fırında pişirin.
Pişirdikten sonra kekin kenarından bir parça ayırın ve soğuyunca ufalayın.
Daha sonra dilediğiniz şekilde kekin üzerine veya arasına krema sürün.
Kremanın üzerini de ayırmış olduğunuz kek kırıntılarıyla süsleyin.
Daha sonra kekinizi servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Yazar:

Benzer İçerik

İleri
« İlk
İleri
Son »