Brownie Cheesecake

09:51


Malzemeler

Brownie için gerekli malzemeler


  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak az eksik şeker
  • Yarım su bardağı yumuşamış tereyağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı dolusu bitter kakao
  • 1 su bardağından bir parmak eksik un
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kabartma tozu


Cheesecake için gerekli malzemeler


  • Suyu çözünmüş 500 gram labne peyniri
  • 1,5 su bardağı süt kreması 
  • 1 su parmağından iki parmak eksik şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik nişasta
  • 2 adet yumurta
  • 1 veya 2 paket vanilya


Hazırlanışı

İlk olarak brownieyi hazırlayın.
2 yumurta ve şekeri 10 dakika krem kıvamına gelene kadar elektrikli mikserle çırpın.
Üzerine tereyağını da atın ve çırpmaya devam edin.
Sütü katıp biraz çırpın ve  sırasıyla kakao , un ve kabartma tozunu da katıp homojenleşene kadar çırpmaya devam edin.
Daha sonra kek hamurunu yağladığınız kelepçeli kalıba veya çok büyük olmayan bir tepsiye,borcama dökün.
Önceden ısıtılmış  180 derecelik fırında 10 dakika pişirmeye bırakın.(Bu aşamada dikkatli olun çünkü her fırın aynı değildir.O yüzden pişmediyse 5-10 dakika fazla pişirebilirsiniz.)
Alt tabanı pişerken sizde cheesecakeyi hazırlayın.

Bir kaba suyu çözelmiş labne peyniri , kremaları , nişastaları , yumurtaları , şekeri ve vanilyayı ekleyip çok iyi bir şekilde çırpın.
10 dakika sonra kekini fırından çıkarın ve labneli karışımı yavaşça kekin üzerine boşaltın.
Tekrardan fırına koyup 15 dakika pişirin.
15 dakika sonra kekinizi fırından çıkarın.
Kekin sıcaklığı oda sıcaklığına geldiğinde en az 5 veya 6 saat eğer mümkünse 1 gece boyunca dolapta bekletin.
Beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Not : Kekinizi fırına koyduğunuz aşamada dikkatli olun çünkü her fırın aynı değildir.O yüzden pişmediyse 5-10 dakika fazla pişirebilirsiniz.

Not 2 : Fırından çıkardığınız cheesecakeleriniz ilk başta sıvı görünebilir ama siz telaşa kapılmayın.Kekiniz durdukça sertleşecek ve kıvamını bulacak.

Yazar:

Benzer İçerik

İleri
« İlk
İleri
Son »