Kıymalı Makarna Tarifi

10:31


Malzemeler


  • Yarım paket makarna
  • 200 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (yazları domates kullanılırsa daha lezzetli olur , kış aylarında pek tadı olmuyor.)
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 3 diş sarımsak
  • Sıvı yağ
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz


Hazırlanışı

Makarnayı kaynar su da haşlamaya bırakın.
Derin bir teflon tencere içerisine sıvı yağ ve kıyma ekleyerek kıymayı kavurun.
Kavrulduktan sonra domates salçasını ekleyin.
Sarımsakları birkaç parçaya bölerek onları da ilave edin.
Tuzunu ve baharatını ayarlayın.
Bu sırada kaynamış olan makarnanın suyundan da 1 kepçe kadar alarak hazırlamakta olduğunuz sosa ilave ederek sosunuzun kıvamını ayarlayın ve ocağı kapatın.
Makarnalar piştikten sonra fazla suyunu süzerek onları da kıymalı sosa ilave edin ve karıştırın.
Afiyet olsun.

Yazar:

Benzer İçerik

İleri
« İlk
İleri
Son »