Malzemeler
- 1 yemek kaşığı dolusu kıyma
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 4 veya 5 yemek kaşığı domates sosu veya 2 adet rendelenmiş domates
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 1 avuç maydanoz
- Tuz
Hazırlanışı
Sıvı yağı tencereye koyun.
Ardından kıyma ekleyin ve kıymayı birkaç dakika kavurun.
Üzerine domates sosu (domates sosunuz yoksa 2 adet domatesi rendeleyip kıyma ile kavurarak kullanabilirsiniz) ve domates salçası ekleyin.(İsterseniz biber salçası da kullanabilirsiniz.)
Çorbanın tuzunu ayarların.
Daha sonra doğranmış maydanozları ve şehriyeleri ekleyin , karıştırarak üzerine 1 lt. sıcak su ilave edin ve kaynamaya bırakın.
Şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin ve ocağın altını kapatın.
Afiyet olsun.
EmoticonEmoticon