Malzemeler
Alt taban kısmı için gerekli malzemeler
- 2 paket burçak bisküvi
- 50 gram tereyağı
Kreması için gerekli malzemeler
- 400 gram labne peynir
- 400 gram krema
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 limon kabuğu rendesi
Limonlu üst sos için gerekli malzemeler
- 2 su bardağı su
- 1 limon kabuğu rendesi ve suyu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 6 yemek kaşığı şeker
- Tercihinize göre çay kaşığı ucuyla sarı gıda boyası
Hazırlanışı
Alt tabanı için
Bisküviyi rondolayın , tereyağını eritin.
Ardından her ikisini ekledikten sonra ıslak deniz kumu gibi olana kadar karıştırın.
Hazırladığınız harcı kelepçeli kalıbın tavanına yayarak elinizle üzerine bastırın.
Daha sonra buzdolabına kaldırarak dinlenmeye bırakın.
Kreması için
Derince bir kaba labne peynirini ve kremayı alarak çırpın.
Ardından şeker,yumurta,nişasta ve unu ilave ederek tekrar çırpın.
Son olarak vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyerek karıştırın.
Hazırlanan karışımı kelepçeli kalıba dökün.
Kalıbın kenarlarını alüminyum folyoyla kaplayın.
Fırın tepsisine kelepçeli kalıbı yerleştirin.
Üzerinde çatlamaması için ısıya dayanıklı 2 küçük kase ile su koyun.
160 derece fırında 1 saat pişmeye bırakın.
Fırından alınan cheesecakeyi soğuması için beklemeye bırakın.
Üst kısmı için
Tüm malzemeleri ekleyerek koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
İlk sıcağı çıkan limon kremasını cheesecakenin üzerine gezdirin.
Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırarak en az 1 gece dinlenmeye bırakın.
Dinlenen tatlıyı kalıptan çıkararak üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
EmoticonEmoticon