Malzemeler
Keki için gerekli malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
Keki ıslatmak için gerekli malzemeler
- 1.5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
Kreması için gerekli malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 2 türk kahvesi fincanı şeker
- 2 türk kahvesi fincanı un
- 200 ml. sıvı krema
Üzeri için gerekli malzeme
- Kakao
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri güzel bir şekilde çırpın.
Diğer malzemeleri de ekleyip kek hamurunu hazırlayın.
Yağlamış olduğunuz fırın kabına hamuru dökerek önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.(Her fırın pişirme süresi farklıdır , o yüzden kontrol ederek pişirin.)
Kek pişerken kremasını hazırlayın.
Süt , şeker ve unu tencereye alıp karıştırarak koyulaşıp göz göz olana kadar pişirin.
Ardından ocaktan alarak soğumaya bırakın.
Pişen keki fırından çıkararak üzerine süt ve kakao karışımını gezdirin.
Ilınmış olan kremaya son olarak sıvı kremayı ilave edin ve mikser ile güzel bir şekilde çırpın.
Ardından kekin üzerine dökerek yayın.
Kekin en üst kısmını kakao ile kaplayın.
Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın.
3 veya 4 saat sonra dolaptan çıkarıp servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
EmoticonEmoticon