Malzemeler
- 2 adet tavuk but
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 15 veya 20 adet çubuk makarna
Terbiyesi için gerekli malzemeler
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
Üzeri için gerekli malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
- Yarım tatlı kaşığı pul biber
Hazırlanışı
İlk olarak uygun bir tencereye tavuk butları,soğan havuç ve sarımsakları ekleyerek,üzerine 1.5 litre su dökün ve tavuklar pişinceye kadar haşlayın.
Haşlanan tavukları ve sebzeleri süzgeçten geçirin ve tavuk suyunu tencereye ayırın.
Tavuk etlerini kemiklerinden ayırarak küçük küçük doğrayın.
Aynı şekilde havuçları da küçük küpler halinde kesin.
Çorbanızın terbiyesi için
Yoğurt ve unu bir kasede çırpın.
İçerisine tavuk suyundan 1 veya 2 kepçe alarak karıştırın.
Ardından tenceredeki tavuk suyunun üzerine havuçları ve tavuk etlerini ilave edin.
Üzerine hazırlanan terbiyeyi de ekleyerek karıştırın ve kaynamaya bırakın.
Bu arada çubuk makarnayı 1 veya 2 cm uzunluğunda kırın.
Çorba kaynamaya başlayınca makarnaları ekleyin.(İsterseniz makarna yerine şehriye de tercih edebilirsiniz.)
Makarnalar pişince tencereyi ocaktan alın.
Üzeri için
Küçük bir tavada tereyağı eritin.
Nane ve pul biberi ekleyerek kızdırın ve çorbanın içine dökün.
Tuzunu da ayarlayarak çorbayı karıştırın.
Çorbanız servise hazırdır.
Afiyet olsun.
EmoticonEmoticon