Malzemeler
- Yarım paket margarin
- 1 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kakao
- 1 paket hindistan cevizi
- 1 paket krem şanti (sade olsun)
- Krem şanti için 1 su bardağı süt
Arası ve üzeri için gerekli malzeme
Ceviz
Hazırlanışı
İlk öncelikle büyük boy fırın tepsisine hindistan cevizini yayın.
Ardından tencerede margarini eritip unu üzerine dökün ve kokusu çıkana kadar kavurun.
Süt,şeker,kakao ve vanilyayı ilave edin ve karıştırarak pişirin.
Göz göz olduğunda altını kapatıp 5 veya 6 dakika boyunca mikserden geçirin.
Hindistan cevizi yaydığınız tepsiye dökün ve üzerini düzleyin.
Krem şantiyi paketindeki tarife göre hazırlayın ve soğuyan tatlının üzerine sıvayın.
Üzerini kapatıp mutlaka 1 gece buzdolabında bekletin.
Daha sonra servis sırasında tepsinin uzun kenarından 6 , kısa kenarından 3 parçaya bölün.
Her parçanın üzerine 1 adet ceviz koyun.
Ucunu hafif bir şekilde spatula yardımıyla kaldırıp rulo yapın.
Ardından servis tabaklarına servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
EmoticonEmoticon