Malzemeler
Taban Kısmı İçin Gerekli Malzemeler
- 1,5 paket burçak bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağı(yaklaşık 60-70 gram)
Krema Malzemeleri
- 400 gram labne peyniri
- 200 ml. krema
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un(tepeleme değil)
- 1 yemek kaşığı nişasta(tepeleme değil)
- 1 paket vanilya
Frambuaz Sosu Malzemeleri
- 1 su bardağı frambuaz
- 1 tart jöle
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı vişne suyu
- 1,5 çay bardağı su
Hazırlanışı
Taban kısmı için bisküvileri rondo da ufalayın.
Tereyağını eritin ve bisküviler ile karıştırın.
Yuvarlak veya dörtgen kabınıza (yaklaşık 24-26 cm çapında) tabanına bastırarak yayın.
Toz şekeri , kremayı ve labne peynirinizi bir kaba koyup toz şekeri eriyip , karışım kıvam alana kadar çırpın.
Nişastayı , unu ve vanilyayı ekleyip bir çırpma teli ile karıştırın.
Son olarak yumurtaları da kremaya ekleyin ve çok az daha karıştırın.
Bisküvi tabanının üzerine döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Kekinizin çatlamaması için , en son olarak çok çırpmamanız gerek.
Kek parlaklığını kaybettiyse ve ortası sallanmıyor ise pişmiş demektir.Daha fazla pişirmeyin.
Frambuazları brendırdan geçirin.
Tart jölenizi üzerindeki tarife göre hazırlayın.
Frambuazlarla joleyi karıştırın.
Oda sıcaklığına gelmiş olan kekin üzerine , jöleli ve frambuazlı karışımı ortadan başlayarak dökün.
Buzdolabınızda en az 4 saat boyunca dinlendirin.
Dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
EmoticonEmoticon