Kuru Fasulye Tarifi

10:47


Malzemeler


  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet iri domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 veya 3 adet acı biber kurusu
  • 3 veya 4 su bardağı tavuk suyu(evde hazırlanmış)
  • 1 tutam tuz


Hazırlanışı

Kuru fasulyeleri 1 gün öncesinden veya en az 4-5 saat önceden sıcak suyun üzerine koyun ve ıslatın.
Islattığınız fasulyeleri bir tencerede kaynamaya bırakın.(Fasulyeleri haşlarken üzerine 2 kez soğuk su koyarsanız yemeğiniz daha lezzetli olur.)
Soğanlarınızı ve domateslerinizi ince ince doğrayın.
İnce doğranmış soğanı 2-3 yemek kaşığı su ve 2 çeşit yağ ile bir tencereye koyup orta ateşte kavurun.
Soğanları kavurarak öldürdükten sonra salçayı üzerine ekleyin ve yakmamaya özen göstererek ve güzel bir koku verene kadar tahta kaşık ile karıştırın.
Rendelenmiş domatesleri , 1-2 yerinden delinmiş biberleri ve tuzu içine attıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp domates suyunu çekinceye kadar pişirin.
Bu sırada sıcak tavuk suyunu ve ardından fasulyeleri ekleyin.
Bütün tatların karışması için 10 dakika kadar orta ateşte pişirmeye devam edin.
Ocağı kapatıp 30 dakika boyunca bekletin.
Afiyet olsun.

Not:
Kuru fasulyeyi sulu yemek isterseniz , pişiriyor iken su fasulyenin üzerindeyken pişirmeye son vermelisiniz.Bu sayede kuru fasulyeniz yarı sulu olur.Eğer kuru fasulyenizi pilav yanında servis yapmak istiyorsanız suyunu biraz daha çekmesi gerekir.

Yazar:

Benzer İçerik

İleri
« İlk
İleri
Son »