Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3/4 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 3/4 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
Sosu için gerekli malzemeler
- Yarım su bardağından birazcık az sıvı yağ
- 3/4 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı dolusu kakao
Sosun Hazırlanışı
Sos malzemelerini kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırın.
Çok ısınmadan ocaktan alın.
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
Üzerine süt ve yağ ekleyip çırpmaya devam edin.
Daha sonra üzerine un , kabartma tozu , vanilya ve kakao ekleyip karıştırın.
Isıtılmış fırında kek ayarında pişirin.(Pişirme süresi ve derecesi fırına göre değişebilmektedir.)
Kekin pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edebilirsiniz.
Keki piştikten sonra fırından çıkarın.
5 dakika beklettikten sonra üzerine sosunuzu dökün.
Kek sosu içine çektikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Not: Kekinizin üzerini Hindistan cevizi , Antep fıstığı gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz.
EmoticonEmoticon