Malzemeler
- 1 litre süt (soğuk süt olmalı)
- 2 çay bardağı pirinç
- 1 litre su
- 3 yemek kaşığı pirinç unu
- 1.5 veya 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Tarçın
Hazırlanışı
İlk öncelikle pirinci yıkayıp su ile ocağa koyun.
Pirinçler suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.
Pirinçler suyunu çekince üzerine süt ilave edip 1-2 kez karıştırarak kaynamasını bekleyin.
Kaynamasını beklerken bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı soğuk süt ile karıştırarak ezin(Pirinç unu ılınmış olmalı).
Tencerede kaynayan sütten 1-2 kepçe alıp ılık pirinç unu karışımına ekleyin ve karıştırıp tekrar tencereye dökün.
Ara sıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.
Son olarak toz şekeri de ilave ederek karıştırın ve kaynatın.(1-2 taşım yeterli).
Ocağın altını kapatıp sütlacı kaselere paylaştırın.
Soğuduktan sonra üzerine tarçın ekleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
EmoticonEmoticon