Gonca Gül Böreği Tarifi

09:14


Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 50 gram tereyağı

İç kısmı için gerekli malzemeler

  • 200 gram peynir ya da kaşar loru
  • 7 veya 8 dal maydanoz

Üzeri için gerekli malzemeler

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çörek otu (isterseniz başka şeyler de ekleyebilirsiniz.)

Hazırlanışı

1 adet yufkayı 4 parçaya bölün.
1 parça yufkayı alarak tezgaha serin ve üzerine eritilmiş tereyağını sürün.
Baş parmak,işaret parmağı ve orta parmağınızı yufkanın ortasına koyarak saat yönünde çevirin.
Ortada oluşan çukura peynirli ve maydanozlu iç harcından yerleştirin.(1 tatlı kaşığı)
Yufkanın kalan parçalarını aynı yönde sararak peynirlerin üzerini kapatın.
Şekillendirilen börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Tüm yufkalar sarıldığında yumurta sarısına sıvı yağ ekleyerek karıştırın ve böreklerin üzerine sürün.
İsteğinize göre üzerini süslemek için çörek otu serpebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında böreklerin altı ve üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin.
Böreğinizi fırından altıktan sonra böreğiniz servise hazırdır.
Afiyet olsun.

Yazar:

Benzer İçerik

İleri
« İlk
İleri
Son »