Malzemeler
- 1 su bardağı portakal suyu ve 2 yemek kaşığı şeker
- 4 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 10 yemek kaşığı un
- 10 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Hindistan cevizi
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
Derince bir kaba yumurta ve şekeri ekleyin ve karışım köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
Üzerine sıvı yağ , kabartma tozu , vanilya ve un ilave ederek tekrar çırpın.
Hazırlanan hamuru yağlanmış büyük boy fırın kabına boşaltın.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.
Kek pişerken portakal suyuna şeker ekleyip karıştırın.(2 yemek kaşığı)
Fırından alınan kek soğuduktan sonra üzerine şekerli portakal suyunu gezdirin.
Son olarak kekin üzerini hindistan cevizi ve rendelenmiş portakal kabuğuyla süsleyin.
Kekiniz servise hazırdır.
Afiyet olsun.
EmoticonEmoticon