Malzemeler
- 2 adet tavuk but
- Yağ
- 1 kaşık biber salçası
- Yarım şeker kaşığı kuru nane
- 6 su bardağı tavuk suyu
- Tuz
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
Öncelikle tavuğu yıkayın ve düdüklü tencereye koyun.
Üzerine 8 su bardağı sıcak su koyun ve 1 şeker kaşığı tuz atın.
Yaklaşık 25 dakika boyunca kaynatın.
Tavuk piştikten sonra uygun bir tencereye yaklaşık 3 yemek kaşığı yağ ve sarımsakları ekleyerek kavurun.
Üzerine biber salçası ekleyerek 1 veya 2 dakika kadar kavurun.
Üzerine un ilave edin.
Unun kokusu çıktıktan sonra 6 su bardağı tavuk suyunu ekleyin ve karıştırın.
Çorbanızın nanesini ekleyin.Bu şekilde 5 dakika boyunca kaynatın.
Çorbanız kaynarken etleri doğrayın ve 5 dakika sonra içine ekleyin.
10 dakika da bu şekilde kaynatın.
Çorbanız servise hazır.
Afiyet olsun.
Not: Düdüklü tencere kullanmak istemezseniz aynı işlemi normal tencerede de yapabilirsiniz fakat pişme süresi biraz daha uzun olacaktır.
EmoticonEmoticon