Fincan Tatlısı Tarifi

13:35


Malzemeler


  • 5 su bardağı süt
  • 2 kahve fincanı tepeleme un
  • 2,5 kahve fincanı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı margarin


Süsleme Malzemeleri


  • Hindistan cevizi tozu
  • Çikolata


Hazırlanışı

Süt , un ve şekeri tencerede iyice koyulaşana kadar pişirin.(Topraklanmaması için tel çırpıcı ile karıştırın.)
Muhallebiniz kıvamını aldıktan sonra ocaktan alın ve üzerine vanilin ve margarin ekleyerek iyice çırparak karıştırın.
Muhallebi hazır olduktan sonra kahve fincanlarının içlerini ıslatarak muhallebi ile doldurun.
Soğuduktan sonra buzdolabında 3 veya 4 saat boyunca bekletin.
Fincandan çıkarırken kenarlarından hava almasını sağlayarak fincanı ters çevirin ve sallayarak kolayca çıkmasını sağlayın.
Fincandan çıkardığınız muhallebiyi hindistan cevizi tozuna bulayıp istediğiniz gibi süsleyin.
Fincan Tatlı ' nız servise hazır.
Afiyet olsun.

Yazar:

Benzer İçerik

İleri
« İlk
İleri
Son »