Tavada Ispanaklı Kol Böreği

08:56


Malzemeler


  • 3 adet yufka


İç kısmı için gerekli malzemeler


  • 1 kg. ıspanak
  • 1 adet soğan
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sıvı yağ


Hazırlanışı

Tavadaki sıvı yağda soğanları kavurun.
Üzerine salçayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Haşlanmış olan ıspanakların suyunu süzün ve onları da soğanın üzerine ekleyin.(Eğer isterseniz bu aşamada yarım çay bardağı kadar su ilave edebilirsiniz.)
Son olarak baharatları ve tuzu ilave ederek karıştırın.
İç harcınız hazır.
Yufkayı düz bir zemine sererek üzerine sıvı yağ gezdirin ve fırça ile yayın.
Hazırladığınız iç harcının 3 ' te 1 ' ini yufkaların yarısından biraz daha fazla bir alanı serin.
Ispanakların olduğu taraftan başlayarak yufkanın tamamını sarın.
Yağlanmış tavanın ortasından başlayarak kıvıra kıvıra tavaya yerleştirin.
Diğer 2 yufkayı da aynı şekilde sarın ve tavaya alın.
Küçük ocakta kısık ateşe tavayı koyun.
Üzerini bir kapak ile kapatarak alt kısmının kızarmasını bekleyin.(Kısık ateşte olduğu için kızarması zaman alabilir fakat siz yine de kontrol etmeyi ihmal etmeyin.Yaklaşık 20-25 dakikada pişer.)
Alt kısım kızardıktan sonra böreğin kızarmamış yüzünü yağlayın ve kapak ya da kenarları düz bir tepsi yardımı ile çevirin.
Kapağı kapatmadan bu yüzün de kızarmasını bekleyin.
Her iki tarafı kızardıktan sonra böreği tavadan alın.
Böreğiniz servise hazırdır.
Afiyet olsun.

Yazar:

Benzer İçerik

İleri
« İlk
İleri
Son »