Etimek Tatlısı Tarifi

16:42


Malzemeler


  • 12 adet tuzsuz etimek



Şerbet Malzemeleri


  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su


Muhallebi Malzemeleri


  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 paket vanilya


Üzerine serpmek için


  • 1 paket krem şanti
  • 1 litre süt
  • Ceviz ya da Antep fıstığı


Hazırlanışı

1,5 su bardağı şekerinize koyup karamelize olana kadar karıştırın.
Karamelize olduktan sonra 2 su bardağı şekerinizi üzerine ekleyip bir birine karışıncaya kadar karıştırın.
Şerbetiniz soğuduktan sonra borcamanıza etimekleri yerleştirip üzerine şerbetinizi dökün.
Tencerenize 1 litre sütü , 6 yemek kaşığı unu 6 yemek kaşığı şekeri ve 2 yemek kaşığı mısır nişastanızı boşaltıp kaynayıncaya kadar karıştırın.
Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve 1 kaşık tereyağı ve 1 paket vanilyanızı ekleyin ve güzelce çırpın.
Muhallebinizi artık etimeklerinizin üzerine azar azar dökebilirsiniz.
Muhallebi etimeklerinizin üzerinde soğurken krem şantinizi yapıp soğuyan muhallebinin üzerine eşit miktarda sürün.
Tatlınızı 1 gece buzdolabında bekletiniz.
1 gece beklettikten sonra üzerine rendelenmiş ceviz ya da Antep fıstığı serpebilirsiniz.
Artık tatlınızı servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Yazar:

Benzer İçerik

İleri
« İlk
İleri
Son »

1 yorum:

Write yorum
Unknown
AUTHOR
25 Haziran 2015 17:28 delete

Güzel paylaşım saolasın :)

Reply
avatar