Malzemeler
- 12 adet tuzsuz etimek
Şerbet Malzemeleri
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Muhallebi Malzemeleri
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 kaşık tereyağı
- 1 paket vanilya
Üzerine serpmek için
- 1 paket krem şanti
- 1 litre süt
- Ceviz ya da Antep fıstığı
Hazırlanışı
1,5 su bardağı şekerinize koyup karamelize olana kadar karıştırın.
Karamelize olduktan sonra 2 su bardağı şekerinizi üzerine ekleyip bir birine karışıncaya kadar karıştırın.
Şerbetiniz soğuduktan sonra borcamanıza etimekleri yerleştirip üzerine şerbetinizi dökün.
Tencerenize 1 litre sütü , 6 yemek kaşığı unu 6 yemek kaşığı şekeri ve 2 yemek kaşığı mısır nişastanızı boşaltıp kaynayıncaya kadar karıştırın.
Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve 1 kaşık tereyağı ve 1 paket vanilyanızı ekleyin ve güzelce çırpın.
Muhallebinizi artık etimeklerinizin üzerine azar azar dökebilirsiniz.
Muhallebi etimeklerinizin üzerinde soğurken krem şantinizi yapıp soğuyan muhallebinin üzerine eşit miktarda sürün.
Tatlınızı 1 gece buzdolabında bekletiniz.
1 gece beklettikten sonra üzerine rendelenmiş ceviz ya da Antep fıstığı serpebilirsiniz.
Artık tatlınızı servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
1 yorum:
Write yorumGüzel paylaşım saolasın :)
ReplyEmoticonEmoticon