Laz Böreği Tarifi

13:15


Malzemeler


  • 14 yaprak yufka
  • 150 gram tereyağı


Muhallebi malzemeleri


  • 4 adet yumurta sarısı
  • 7 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı nişasta
  • 4 çorba kaşığı pirinç unu
  • Su
  • 1 tutam tuz ve karabiber


Şerbet Malzemeleri


  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su


Hazırlanışı

Öncelikle böreğin muhallebisini hazırlayın.
Bunun için 7 su bardağı sütü tencereye aktarın.
Üzerine 1,5 su bardağı toz şeker ekleyin ve kaynamaya bırakın.
Bu sırada yufkaların araları için tereyağını eritin.
Diğer taraftan da 1,5 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı su ile şerbeti hazırlayın.
14 adet yufkanın yarısını tepsiye her katı yağlanacak şekilde dizin.
Yufkaların yarısı yağlandıktan sonra muhallebi için bir kapta 4 yumurta sarısı,nişasta,pirinç unu,bir tutam tuz ve karabiber karıştırılarak sübyesini hazırlayın.
Hazırlanan sübyeyi kaynayan süte ekleyin.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Muhallebiyi ilk sıcaklığı çıkınca yufkaların üzerine dökün.
Kalan diğer yufkaları da önceki yaptığımız gibi her katını yağlayarak dizin.
Üzerine fazla kalan yağları da dökün ve iri kareler halinde kesin.
180 derecede nar gibi kızarana kadar pişirin.
Piştikten sonra fırından çıkarın.
Şerbetin soğuk olup olmadığına bakın ve şerbeti böreğin üzerine ekleyin.
Böreğinizi servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Yazar:

Benzer İçerik

İleri
« İlk
İleri
Son »